Posle skoro dvomesečne pauze usled pandemije koronavirusa, mlađe selekcije Vaterpolo kluba Radnički iz Kragujevca počele su u ponedeljak, 4. maja, sa grupnim treninzima, doduše na suvom i otvorenom.

Treninzi se sprovode na prostoru oko otvorenog bazena SPD Radnički i u Velikom parku, u skladu sa striktnim poštovanjem propisanih mera zaštite Vlade Srbije, kako tokom vežbanja, tako i prilikom dolaska i odlaska.

Tako mladi vaterpolisti na treninge dolaze sami ili sa još jednim saigračem, poštujući održavanje propisane distance i noseći zaštitnu masku i rukavice.

Sami treninzi sprovode se u grupama od 10 osoba, uključujući i trenera, u odvojenim delovima, a sportisti su sve vreme jedni od drugih međusobno udaljeni najmanje 2 metra. Zbog velikog broja dece, treninzi se održavaju u jutranjim i popodnevnim terminima.

Zbog specifičnosti sporta i nemogućnosti da igrači uskoče u bazen, čini se da je ova situacija najteže pala vaterpolistima, koji su se trudili da u formi ostanu kroz individualne treninge u svojim domovima, a i posle olakšanja mera Vlade, moraće i dalje da improviziju, na suvom.

- Nakon višenedeljnih individualnih treninga koje su deca odrađivala kod kuće, po programu svojih trenera, počeli smo sa timskim treninzima na otvorenom. Do sada su deca snimala treninge i slala trenerima kako bi se mogla obaviti kontrola i korekcija vežbi, a sada nam je sve to delimično olakšano. Sa ovakvim režimom treninga nastavićemo sve do dugo priželjkivanog povratka u bazen, jer kao što znate, vodu ništa ne može zameniti, rekao je Dragan Kozomora, koordinator mlađih selekcija Radničkog.

On je dodao da svi u klubu pokušavaju da izvuku maksimum iz ovih treninga, iako oni nisu efikasni kao oni u vodi.