Nakon promocije novog šefa stručnog štaba Nenada Lalatovića, Fudbalski klub Radnički 1923 dobio je još jedno značajno pojačanje u igračkom kadru. Nekadašnji fudbaler beogradskog Rada, Javor Matisa i letonske Rige Nedeljko Piščević (26) nosiće dres kragujevačkog superligaša do kraja tekuće sezone.

Piščević je prve fudbalske korake načinio u beogradskom Bulbudercu, a potom je nastupao za mlađe selekcije Obilića i Crvene zvezde. Seniorski staž započeo je u ekipi Sinđelića, dok je prva superligaška iskustva sticao igrajući za beogradski Rad.

Naredna fudbalska destinacija u Piščevićevoj karijeri bio je Javor Matis iz Ivanjice, gde je nosio i kapitensku traku, da bi u januaru prošle godine pojačao redove trostrukog šampiona Letonije, ekipe Rige.

Sa svojom visinom od 191 centimetara Piščević je igrač koji vrlo uspešno može da odgovori zadacima na više pozicija u timu, a najbolje se snalazi u ulozi defanzivnog veznog igrača.

– Došao sam u Radnički 1923 sa željom da pomognem ekipi u borbi za opstanak u ligi. Nadam se da ću opravdati očekivanja i da ćemo na kraju sezone ostvariti zacrtani cilj. Pohvalio bih organizaciju kluba, koja je na jednom izuzetno visokom nivou, kao i stručni štab, koji je u stanju da izvuče maksimum iz ove ekipe, rekao je novi fudbaler kragujevačkog Radničkog.

Nedeljko Piščević je osmo pojačanje Radničkog 1923 u zimskom prelaznom roku. Prethodno su opremu kragujevačkog superligaša zadužili defanzivci Marko Gajić, Nikola Andrić, Marko Janković i LJubiša Pecelj, zatim igrači sredine terena Nikola Kovačević i Miloš Milisavljević, kao i napadač Vojo Ubiparip.