Rukometašice Radničkog su u okviru 13. kola Arkus lige za žene nakon velike borbe poražene od ekipe Bekament BB u Aranđelovcu rezultatom 33:29, poluvreme 17:12. Nakon nekompletnog kola, Kragujevčanke su i dalje pete na tabeli sa 13 osvojenih bodova.

Ekipa Bekamenta se nalazi na drugom mestu na tabeli i sa Jagodinom predstavlja glavnog kandidata za naslov prvaka države. Nakon sigurne partije protiv Crvene zvezde, igračice Radničkog su put Aranđelovca krenule čvrsto rešene da pruže što jači otpor favorizovanom protivniku. Tako su i započele utakmicu brzim vođstvom 0:2, no Aranđelovčanke vrlo brzo konsoliduju redove i u 6. minutu imaju prednost 4:3. Održavao je domaćin minimalnu prednost, pa u 16. minutu beležimo rezultat 9:8. Iskustvo, znatno duža klupa Bekamenta i par brzopleto neiskorišćenih napada uz nekoliko promašenih zicera gošći dolaze na naplatu u 22. minutu kada domaćin ima velikih 5 golova prednosti (13:8). Uspeo je Radnički da sa dva brza gola smanji na 13:10 u narednom minutu, no do kraja ovog dela igre Aranđelovčanke vraćaju najveću prednost i na odmor odlaze vođstvom 17:12.

Nastavak utakmice je puna 4 minuta protekao u golgeterskom postu obe ekipe, koga prekida Bekament i sigurnom igrom dolazi do najveće prednosti (20:13, 36. min). Očekivalo se da u tim trenucima iskusni domaćin prelomi utakmicu, no rukometašice Radničkog su pokazale karakter, zatvorile prilaze golu i pogotkom Veličkovićeve smanjuju na 20:16 u 39. minutu. Naredni period igre je protekao u konstantnom vođstvu domaćih igračica od 4 do 5 golova, sve do 48. minuta kada pogotkom sa linije od 7 metara Teodora Veličković unosi dozu neizvesnosti i smanjuje na 25:22. Gošće su imale priliku da se kompletno vrate u utakmicu, ali lošija realizacija sa krila i tri neiskorišćena kontranapada su dala priliku znatno iskusnijim Aranđelovčankama, koje su one znalački iskoristile, da naprave kambek i u 53. minutu ponovo povedu sa 30:24. Jednom ispuštena šansa nije mogla da se vrate, tako da je utakmica privedena kraju konačnim rezultatom 33:29.

Mora se odati priznanje mladoj ekipi Radničkog na frenetičnoj borbenosti, iskazanom karakteru i činjenici da se ni u jednom trenutku nisu predale. Uz tradicionalno najefikasniju Teodoru Veličković i pun doprinos cele ekipe, večeras se i stoprocentnom efikasnošću istakla i najsikusnija Jovana Stoiljković.

U redovima Bekamenta najefikasnije su bile Maja Stanojlović, Tamara Kocić i Bojana Agatunović sa po 5 pogodaka, dok su kod Kragujevčanki golgeterski najraspoloženije bile Teodora Veličković sa 12 i Jovana Stoiljković sa 5 postignutih golova.

Igrač utakmice: Anđela Radojičić (Bekament)