Kako je pandemija korona virusa potpuno promenila svakodnevicu, pa su mnoge manifestacije i takmičenja odložena ili otkazana, i Kragujevčani će ovog puta drugačije obeležiti slavu Grada. Osim koncerta i vatrometa, izostaće i tradicionalni, 15. Đurđevdanski karneval, koji se danas održava online.

Brojni sportisti Radničkog prethodnih godina bili su deo tradicionalnog defilea kroz Kragujevac, a ovog puta su svoje čestitke, kao i mnogi, prilagodili trenutnoj situaciji i formi. Predstavnici svih klubova Sportskog privrednog društva Radnički čestitali su sugrađanima Dan grada.

Miloš Stevanović, kapiten Rukometnog kluba Radnički:

- Želim da vas podsetim da Kragujevčani obeležavaju Đurđevdan kao Dan grada još od davne 1818. godine, kada je knez Miloš proglasio Kragujevac prvom prestonicom Srbije. Želim da u ime Rukometnog kluba Radnički čestitam svim Kragujevčanima gradsku slavu.

Tijana Petrović, kapiten ŽRK Radnički:

- Volim Kragujevac jer u njemu pronalazim sve što mi je potrebno, bilo da tražim zabavu ili mir. Volim ga i zato što je moja večita inspiracija i što iza sebe krije priču, a volim ga i zato što je moj. Srećan i vama dan grada!

Vladimir Jekić, kapiten Odbojkaškog kluba Radnički:

- Danas obeležavamo važan dan u istoriji našeg grada u srcu Šumadije. Pre više od dva veka, Kragujevac je postao prestonica moderne Srbije i zato je ovo poseban dan za sve nas. U ime celog odbojkaškog kolektiva svim sugrađanima čestitam Dan grada Kragujevca.

Ivan Nedeljković, Košarkaški klub Radnički:

- Želim da se zahvalim sugrađanima što su pokazali odgovornost i disciplinu, i što smo uspešno prebrodili prethodni period. Čestitam svima slavu Grada – Đurđevdan, da je provedete u miru i zdravlju sa svojim porodicama, a nadam se da se uskoro vidimo ponovo na terenu.

Jelena Prvulović, kapiten ŽKK Radnički:

- Kragujevac ove godine nije u situaciji da organizuje tradicionalni Đurđevdanski karneval na kome učestvuju i svi sportisti grada Kragujevca. Ovim putem želim da čestitam Dan grada svim Kragujevčanima. U ime Ženskog košarkaškog kluba Radnički poručila bih da ostanemo još malo strpljivi, da bi ova situacija što brže prošla.

Uglješa Panić, Vaterpolo klub Radnički:

- Istorija grada Kragujevca datira još od starih vremena, ali pun značaj dobija kada postaje prestonica moderne srpske države. Grad sa tradicijom, grad koji krase dobri i plemeniti ljudi. Vaterpolo klub Radnički, svim Kragujevčanima, želi srećan Đurđevdan!