Radnički 1923 će na evropskoj premijeri igrati sa boljim iz dvomeča između Mornara iz Bara i Dinama iz Tbilisija. Kragujevčani će biti domaćini u prvoj utakmici, koja je na programu 25. jula u Leskovcu, dok je revanš predviđen za 1. avgust u Podgorici ili Tbilisiju.

Prva utakmica između Mornara i Dinama igra se Podgorici 11. jula, a revanš 18. jula u Tbilisiju.

Šef struke Crvenih Feđa Dudić otkriva da je sa sportskim direktorom Slavkom Perovićem već dogovorio odlazak na prvu utakmicu u Podgorici, kako bi uživo skautiraju predstojeće rivale.

- Za nas je jako bitno što će imati te dve utakmice u kojima ćemo imati priliku da skautiramo obe ekipe. Navijaćemo da prođe Mornar, iz prostog razloga jer nam je Crna Gora blizu i samim tim bi mogao da dođe veliki broj naših navijača. Naravno, bićemo spremni i za Dinamo ukoliko on prođe. Neki prvi utisak, na osnovu rezultata u prvenstvu Gruzije, jeste da njihov kvalitet nije na onom nivou kakav je bio prethodnih sezona kada su se borili za titulu, ali nas to sigurno neće zavarati. Spremni smo, dakle, za oba scenarija i sigurno je da ćemo dati sve od sebe da prođemo dalje, istakao je Dudić nakon žreba.

Utisak je da su Crveni dobro prošli na žrebu, s obzirom da su izbegli daleko zvučnije protivnike, poput rumunskog Kluža i Spartaka iz Trnave.

Ipak, Slavko Perović, sportski direktor kragujevačkog kluba poziva na oprez.

- Na papiru dobar žreb, ali u Evropi nema lakih protivnika i svaki rival zahteva veliki oprez. Pratićemo dvomeč između Mornara i Dinama i siguran sam da će se momci i stručni štab dobro pripremiti za bilo kog rivala i da biti spremni da ispišu još jednu svetlu stranicu istorije fudbala u Kragujevcu, naglasio je Perović, koji je zajedno sa generalnim direktorom Igorom Konatarom prisustvovao žrebu u Nionu.