Posle dvomesečne pauze usled pandemije koronavirusa, osvajači Kupa Srbije i Regionalne A2 lige, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca, ponovo su uskočili u bazen i započeli pripreme iako je još uvek nepoznato da li će se Super liga nastaviti.

Svakako su u ovoj pauzi vaterpolisti najgore prošli, jer su ostali uskraćeni za treniranje u vodi koje ništa ne može da zameni, pa čak ni grupni treninzi preko interneta kroz koje su pokušavali da ostanu u kakvoj-takvoj formi. Vaterpolisti ne pamte kada su toliko dugo bili van bazena, jer su čak i u vreme kratkotrajnih pauza između klupskih i reprezentativnih obaveza radili individualno.

- Najpre bih želeo da se zahvalim Gradu i Sportskom privrednom društvu Radnički što su reagovali odmah nakon popuštanja mera i omogućili nam da krenemo sa treninzima. Dva meseca bez treninga je stvarno predugačak period i jako je važno što smo se konačno okupili, istakao je Uroš Stevanović, trener Radničkog.

U ovom trenutku ekipa je kompletna, izuzev stranaca, čiji se povratak očekuje u slučaju da se nastavi prvenstvo, što je još uvek upitno.

- Održavaju se sastanci u Vaterpolo savezu i nadamo se da će nam omogućiti da završimo sezonu u bazenu. Nadam se da će to biti onako kako smo započeli i da ćemo posle osvajanja Kupa i Regionalne A2 lige doći i do titule šampiona Srbije. Bilo kako bilo, najvažnije je da smo konačno krenuli da treniramo, zaključio je Stevanović.

Odluka o nastavku Superlige trebalo bi da se donese početkom juna, ali će Kragujevčani u svakom slučaju nastaviti da treniraju, kako bi nadoknadili izgubljeno i nastavili da napreduju.