Pobednik 8. Zastava oružje polumaratona u Kragujevcu je Velimir Bojović, član kluba „Veki Run Team“ iz Beograda, doskorašnji reprezentativac Srbije na srednjim i dugim stazana koji je na cilj stigao za jedan sat 16 minuta i 45 sekundi.

Prva takmičarka koja je na cilj stigla za jedan sat 32 minuta i 10 sekundi je Kragujevčanka, Snežana Đurić inače ovogodišnja državna prvakinja u planinskom trčanju.

Ovogodišnji polumaraton je izazavao veliko interesovanje rekreativaca i profesionalnih sportista, ali zbog svetske pandemije koronavirusa broj takmičara je morao biti prepolovljen.

Zbog aktuelne epidemiolopke situacije, takmičari su startovali u talasima na udaljenosti od tri metra, a maske koje su imali u zoni starta skinuli su nakon početka trke.

- Ispoštovali smo naložene mere i što se tiče broja takmičara, jer bi ih u normalnim okolnostima bilo oko 800, a sada je polumaratonaca bilo oko 240, a zajedno sa trkačima na pet i deset kilometara oko 400, kazao je Nenad Luković, organizator Kragujevačkog polumaratona.

Inače, promoter 8. Zastava oružje kragujevačkog polumaratona je rođeni Kragujevčanin, penzionisani atletičar Leon Lukman, koji ove godine obeležava 60-godišnjicu od ulaska u finalne Olimpijskih igara u Rimu.