Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisali su konkurs za 200 podoficirskih mesta koje bi trebalo da popune kandidati iz građanstva.

Budući podoficiri treba da prođu kurs u trajanju od devet meseci, nakon čega će biti prevedeni u aktivnu vojnu službu na neodređeno vreme.

- Na konkurs za podoficire mogu se prijaviti zdravstveno i psihofizički sposobni, punoletni državljani Srbije koji pohađaju četvrti razred srednje škole ili imaju četvorogodišnje srednje obrazovanje i nisu stariji od 35 godina. Konkurs je otvoren i za one koji nisu odslužili vojni rok sa oružjem, piše u saopštenju.

Izabrani kandidati biće upućeni na kurs od devet meseci u Centru za obuku i usavršavanje podoficira „Narednik Milunka Savić” u Pančevu, centrima za specijalističku obuku Komande za obuku i jedinicama Vojske Srbije, a uspešnim završetkom stiču uslov za prijem u profesionalnu vojnu službu i promovisanje u čin vodnika.

Rok za podnošenje prijave je do 30. aprila, a opšti i posebni uslovi za konkurisanje mogu se naći na sajtu Ministarstva odbrane.