Viši sud u Smederevu produžio je za još 30 dana pritvor U. B. iz Dubone, koji se sumnjiči da je na teritoriji Smedereva i Mladenovca ubio osam i ranio 12 ljudi.

Pritvor je osumnjičenom produžen zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke, da ne ponovi krivično delo u kratkom vremenskom periodu, kao i zbog uznemirenja javnosti, potvrđeno je Tanjugu u Tužilaštvu.

Dvadesetjednogodišnji U. B. je priznao da je na tri lokacije automatskom puškom pucao na više osoba koje su se nalazile u grupi da bi, rekao je, zaplašio stanovništvo tih naseljenih mesta.

Sumnja se da je izvršio krivična dela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i krivično delo otmica.

U.B. je 4. maja, u kasnim večernjim satima i u toku noći, na teritoriji Smedereva i Mladenovca, hicima iz automatskog oružja ubio osam osoba, a njih 12 povredio.

Prilikom pretresa osumnjičenog i prostorija koje je koristio pronađena je veća količina oružja i municije.

 Prilikom bekstva sa lica mesta U. B. je pretio ubistvom taksisti, te ga na takav način prinudio da ga odveze do sela na teritoriji opštine Kragujevac, gde je osumnjičeni i pronađen u objektu koji je vlasništvo njegovog ujaka.