Velika filmska vest za Srbiju stiže nam od najpopularnijeg striming servisa na svetu. Prvi put u istoriji igrani film iz Srbije biće dostupan na Netfliksu. Po romanu Bore Stankovića, film Milutina Petrovića „Nečista krv: Greh predaka” od 17. januara biće dostupan milionima korisnika na Netfliksu.

Sedamdesetih godina prošlog veka scenarista Vojislav Voja Nanović od ovih Stankovićevih dela napravio je porodičnu sagu opisujući period od skoro 40 godina druge polovine 19. veka.

Film je zasnovan na delima Bore Stankovića i govori o propasti stare srpske gazdinske porodice kroz koju paralelno pratimo slabljenje Osmanske imperije i stvaranje mlade srpske kneževine u periodu tokom 19. veka.

Priča filma prati Hadži Trifuna, bogatog trgovca i predvodnika hrišćanske manjine u Vranju koji živi u harmoniji s turskim vlastima, održavajući svoju reputaciju u tada turskoj varoši na granici s oslobođenim delom Srbije.

NJegova dva sina spremaju se da ga naslede u ulozi vođe, ali na tom putu stoje spletke turskih begova. Trifun, pokušavajući da očuva svoje bogatstvo i moć, pokreće niz događaja koji će izazvati užasne posledice po njegovu porodicu.