Zbog tehničkih problema na avionu kojim je trebalo da odlete za Kanadu, premijer te zemlje Džastin Trido i njegova delagacija, koja je učestvovala na samitu G20, ostali su zaglavljeni u NJu Delhiju.

Bilo je predviđeno da Džastin Trido, osoblje kanadske vlade i novinari koji putuju sa njima napuste Indiju ranije u toku dana, ali su na avionu uočeni tehnički problemi.

Iz Tridoovog kabineta saopšteno je da problemi na letelici kanadskih oružanih snaga ne mogu odmah biti rešeni, pa ostaje nejasno kada će se delegacija, na čelu sa premijerom, vratiti u Kanadu.

- Takve stvari ne mogu se rešiti preko noći. Naša delegacija će ostati u Indiji dok se ne naprave alternativni aranžmani, navodi se u saopštenju.

Kanadska delegacija putuje avionima Kraljevskog vazduhoplovstva te zemlje, koje pored najviših državnih zvaničnika koristi i kraljevska porodica.

Blumberg piše da Trido i njegov indijski kolega Narendra Modi nisu održali zvanični bilateralni sastanak tokom samita G20, ali da je posle njihovog kratkog i neformalnog susreta saopšteno da su razgovarali o „stranom mešanju“ i „poštovanju vladavine prava“.