Britanski glumac ser Majkl Kejn odlučio je da se povuče sa glumačke scene. Svoju blistavu karijeru priveo je kraju tokom septembra 2023. godine, a sada je to i zvanično objavio.

Glumac Majkl Kejn potvrdio je da se povlači iz glume u 90. godini, i privodi kraju svoju blistavu karijeru u kojoj je osvojio dva Oskara. U poslednje vreme je često govorio o svom povlačenju, ali je, kako kaže, uvek bio u iskušenju da se vrati na scenu.

Majkl Kejn završava karijeru dugu sedam decenija, napominje da želi da bude na visokom nivou nakon svoje poslednje uloge u Velikom bekstvu.

- Imao sam sliku na kojoj igram glavnu ulogu i dobijam neverovatne kritike. Šta treba da uradim da bih pobedio taj osećaj. Manje uloga ću dobijati u starosti, pa je vreme da se povučem, jer mogu da glumim samo devedesetogodišnjake, istakao je Majkl Kejn.

U filmu „Veliko bekstvo”, glumio je sa Glendom Džekson. Naveo je da se sa njom, koja je bila laburistički poslanik dugi niz godina, nije družio van rada na filmu, zbog različitih političkih ubeđenja.

- Glasao sam za Tonija Blera, jer sam ipak radnička klasa, i mislio sam da će on uraditi nešto za radničku klasu, rekao je britanski glumac.

Najavio je da bi trebalo sledećeg meseca da objavi roman, pod nazivom „Smrtonosna igra”.