Pixsell je objavio listu najdužih plaža na svetu. Na prvom mestu je plaža Praia Do Cassino - pravo geografsko čudo. Proteže se obalom Atlantika u dužini od 254 kilometra. Beskrajno peščano prostranstvo peska je prizor koji je neverovatan jer se voda okeana meša sa peskom.

Peščana plaža oivičena plavim vodama Atlantskog okeana, Praia Do Cassino je najduža plaža na svetu. Nalazi se u Brazilu i zbog svojih prirodnih lepota je omiljena među putnicima koji vole avanture i pravi odmor. Izlasci i zalasci sunca su posebno magični.

Proteže se od Rija do Urugvaja, a potrebno je sedam dana da je prepešačite. Poznata je po belom pesku, tirkizno-plavoj vodi i prijatnoj temperaturi.

Sa svojim ogromnim vodenim prostranstvima i talasima ova plaža je raj za ljubitelje vodenih sportova. Surferi će uživati u savršenim talasima, kajtsurferi i jedriličari u vetrovima koji zvižde uz obalu. Dostupni su i izleti brodom, kao i ronilački izleti.

Pored pejzaža i raznovrsnog spektra aktivnosti koje odgovaraju svim putnicima, Praia Do Cassino je stanište jedinstvenog ekosistema. Spektakularne peščane dine, koje se protežu kilometrima, čine krhko ekološko okruženje od suštinskog značaja za lokalni biodiverzitet.

Posetioci imaju priliku da otkriju ovo netaknuto prirodno bogatstvo i vide raznovrsnost divljih životinja i biljaka koje nalaze utočište u ovom posebnom ekosistemu.

Na drugom mestu je plaža u Australiji Ninety Mile Beach, koja je duga 145 kilometara. Popularna je jer se sa nje posmatraju kitovi.

Na listi su se našle i Cox's Bazar, Bangladeš (121 km), Padre Island, Teksas (113 km),Playa Novillero, Meksiko (91 km), Virginia Beach, SAD (56 km), Long Bič, SAD (45 km), Muizenberg plaža, Južna Afrika(40 km), Stockton plaža, Australija (32 km).