Netfliksova hit serija Squid game definitivno dobija drugu sezonu, a striming servis je tu vest potvrdio u nedelju objavivši i prvi tizer iz nastavka te južnokorejske drame.

Najgledanija serija na Netfliksu govori o takmičarima u rijaliti programu koji igraju dečje igre za priliku da osvoje ogromnu količinu novca, ali pritom rizikuju sopstveni život. Inspirisala je mnoge kostime za Noć veštica, pokrenula modu nošenja zelenih trenerki, ali i ogolila razmere finansijske krize koja pogađa mnoge stanovnike Južne Koreje, piše Guardian.

Reditelj i autor serije Hvang Dong Hjuk potvrdio da je da će se u nastavku vratiti Song Gi Hun, kog igra Li Jung Jae, kao i takozvani Vodeći čovek, odnosno Huang In Ho (Li Bjung Hun). On je nagovestio i da će gledaoci upoznati dečka lutke koja se pojavila u epizodi Crveno svetlo, zeleno svetlo i postala jedan od simbola serije.

Netfliks nije precizirao kada će sezona biti prikazivana, ali Hvang je ranije procenio da bismo mogli da je očekujemo 2023. ili 2024. kao i da planira da se bavi pitanjem „da li je moguća istinska solidarnost među ljudima”.

Izvesno je da je u planu i treća sezona, jer je ranije izvršni direktor Netfliksa Ted Sarandos izjavio da je „Squid game univerzum tek počeo”.