Dvojica policajaca iz Los Anđelesa optužena su za povredu radne obaveze i otpušteni su zato što nisu odgovorili na poziv za pljačku već su nastavili da igraju „Pokemon GO“.

Dvojici policajaca iz Los Anđelesa odbijena je žalba koju su uložili posle dobijanja otkaza jer su igrali video-igru Pokemon GO, dok su krstarili ulicama grada, umesto da odgovore na poziv o pljčki u robnoj kući.

Na snimcima koji su zabeleženi u policijskim kolima u kojima su u aprilu 2017. godine policajci Luis Lozano i Erik Mičel bili na dužnosti i krstarili Los Anđelesom, čuje se da su uspeli da uhvate Snorlaka i Togeticu. Uprkos tome što su primili poziv o pljački u obližnjoj robnoj kući, policajci su odlučili da nastave potragu za virtuelnim džepnim čudovištima.

Posle istrage u kojoj je otkriveno da su obojica bili zavisnici od ove igre, otpušteni su, mada su oni negirali optužbe, tvrdeći da su samo razgovarali o toj igri, a da je nisu igrali.

Međutim, detalji istrage potvrđuju da je u jednom trenutku „oficir Mičel upozorio Lozana da je Snorlak upravo iskočio“, posle čega su nastavili vožnju još 20 minuta u pokušaju da uhvate Pokemone.

Oba policajca su optužena po šest tačaka za nedolično ponašanje. U svojoj žalbi su priznali da nisu odgovorili na poziv i da jesu ulovili Snorlaksa, ali su to nazvali „usputnim aktivnostima“.

Insistirali su na tome da nisu aktivno lovili Pokemone, već da su samo slikali i slali prijateljima. Mičel je čak tvrdio i da nije znao da je Pokemon GO video-igra jer nije tako reklamirana.

Dvojica policajaca tvrde da je njihovo otpuštanje „prestroga” kazna i da su samo napravili manji previd. Kalifornijski žalbeni sud, međutim, nije poverovao u njihova objašnjenja i potvrdio je odluku da budu otpušteni.