Slavni holivudski glumac Arnold Švarceneger (76) zadržan je na aerodromu u Minhenu jer carini nije prijavio skupoceni sat „Odemar Pige”, zbog čega je morao da plati kaznu od 35.000 evra, nakon čega je pušten.

Prema navodima nekoliko nemačkih portala, carinici su pronašli luksuzni sat u koferu Švarcenegera, koji je stigao letom iz Los Anđelesa, a onda su ga carinici odvojili sa strane i držali ga na aerodromu tri sata, navodi Bild.

Nemački list dodaje da je Švarceneger morao polovinu kazne da plati u kešu, ali pošto nije imao 17.500 evra kod sebe, službenici aerodroma su ga otpratili do banke da podigne novac, a ostatak je platio karticom.

Sat koji je nosio, „Odemar Pige”, spada u „veliku trojku” kompanija koje prave satove, sa početnim cenama po komadu od 17.000 dolara, pa do 100.000 dolara, navodi britanski Metro.

Na pitanje Bilda, Švarceneger je rekao da je sat poneo na samit o klimi u Kicbilu i da je hteo da ga daruje u humanitarne svrhe, dodajući da je cena sata oko 20.000 evra, međutim, nemačka carina ga je procenila na 26.000.

Glumac je putovao u Nemačku iz Los Anđelesa, ali su ga na aerodromu zadržali carnici i pretražili mu prtljag. Prema nekoliko nemačkih portala, pronašli su luksuzni sat u koferu Švarcenegera, nakon čega je otpočela istraga.

Nemački Bild je nabavio fotografiju na kojoj Švarceneger gleda u kameru i drži kutiju, dok ga ispituju carinici.