Marjam Moširi, voditeljka BBC news-a, ne znajući da je u programu uživo, pokazala je srednji prst milionskoj publici koja prati televizijski program. Voditeljka se javno izvinila.

Moširi je, pošto je pročitala vesti, pokazala srednji prst nekome od ekipe u studiju, a onda je shvatila da je i dalje u programu, pa je brzo spustila ruku i nastavila da čita najnovije vesti iz zemlje i sveta.

Na svom nalogu na Iksu Moširi se izvinila i pokušala da objasni da je to bila samo „privatna šala“ između nje i producentskog tima.

- Zdravo svima, malo sam se šalila sa ekipom u studiju, kao da odbrojavam koristeći svoje prste. Nije mi bila namera da se ovo desi i izvinjavam se ako sam nekoga uvredila ili uznemirila, napisala je Marjam Moširi.

Moširijeva je i ranije imala gaf pred kamerama uživo. Čim je shvatila da se program emituje uživo, jedna od glavnih voditeljki mreže BBC-a brzo se uozbiljila i počela da čita vesti o Borisu DŽonsonu.

- Uživo iz Londona, ovo je BBC news, objavila je, ali se u jednom trenutku zbunila zbog greške, pa je kada je govorila o pandemiji koronavirusa, promrmljala „koronaveri” umesto „koronavirus”.